Sluiten
De wildbeheereenheid Over Betuwe Oost organiseert jaarlijks diverse activiteiten. Hierbij moet gedacht worden aan activiteiten voor de eigen leden, sponsors en donateurs maar dit kunnen ook activiteiten zijn als spreekbeurten voor scholen, biotooponderhoud enz. Belangrijke activiteiten voor de eigen leden zijn de jagers bekwaamheidsdag en de jachthondendag.

Jagers bekwaamheidsdag
Op deze door de wildbeheereenheid georganiseerde dag wordt o.a. de Kleiduifschietvaardigheid van de jagers geoefend en getest. Dit om er vooral voor te zorgen dat wanneer er een dier geschoten moet worden dit zo snel en pijnloos mogelijk geschiedt en verder leed voor de dieren wordt voorkomen. Op een zogenaamde kleiduivenbaan, waar vliegend en lopend wild door middel van schoteltjes van klei worden geimiteerd, wordt dit beoefend. Daarnaast wordt aandacht besteed aan wetskennis en weidelijkheids normen betreffende de jacht beheer en schadebestrijding.

Jachthondendag
Een goede jager zal niet op pad gaan zonder een geoefende jachthond. De jachthond heeft vele functies Aportbij het uitoefenen van de jacht. Hij wordt gebruikt voor opsporing van wild voor het schot en het binnenbrengen, apporteren genoemd, van wild nadat dit geschoten is en op plekken ligt waar de jager niet makkelijk bij kan. Denk hierbij vooral aan het binnen brengen van wild wat in het water is beland. Daarnaast dient de hond om eventueel toch niet direct dood geschoten wild zo snel mogelijk op te sporen en bij de jager binnen te brengen zodat deze direct een einde kan maken aan het lijden van een aangeschoten dier. Tijdens de jachthondendag worden de honden van de jagers door externe keurmeesters getoetst en beoordeeld op hun kwaliteiten.

Activiteit
Datum
Algemene Ledenvergadering zalencentrum de Kolk
Nog niet bekend
Voorjaarstelling
Nog niet bekend
Hondendag
Nog niet bekend
Schietdag
Nog niet bekend
Najaarsvergadering zalencentrum de Kolk
Nog niet bekend